Las Canteras

Las Canteras staat bekend als één van de grootste stadsstranden ter wereld. Het is een heerlijk geroezemoes aan ruisende golven, toeristische terrassen, afgetrainde jongens die er hardlopen en oudjes die langs slenteren om ook wat aan lichaamsbeweging te doen. Voor de kust ligt een lang rif (genaamd La Barra) dat bij vloed de golven breekt en bij eb zorgt voor een natuurlijk zwembad tussen het rif en het strand. De zee is dan spiegelglad, kristalhelder en op sommige plekken is het dan zo ondiep dat je van het strand naar La Barra kunt waden en een stukje op La Barra kunt lopen.

las canteras

De meest noordelijke kant van het strand is het meest brede deel met genoeg plek voor iedereen om een lekker plekje in het zand te bemachtigen. Hier liggen de meeste hotels en de meeste horeca gelegenheden. Deze zijn voornamelijk op toeristen gericht, de bediening brabbelt wat woorden Engels of Duits en er zijn weinig typisch Canarische gerechten te vinden op de kaart. De prijzen zijn nog steeds aantrekkelijk voor de doorsnee Europese toerist maar menig Canariër slaat er steil van achterover. Over de kwaliteit nog maar niet te spreken…

Al wandelend over de gemoedelijke boulevard richting het zuiden, hoe Canarischer het wordt. Het zandgedeelte wordt steeds smaller en de cafeetjes en restaurantjes steeds minder toeristisch. Aan het einde is er weer een wat breder strand maar het zand is een stuk zwarter en de golven behoorlijk hoog. Dit is dan ook een zeer geliefd plekje voor de Canariër om te golfsurfen. Een echte eye-Auditorio Alfredo Krauscatcher hier is het grote Alfredo Kraus auditorium. Een prachtig gebouw waar ik nog steeds niet binnen ben geweest! Achter het auditorium ligt het Plaza de la Música, oftewel het muziekplein. Hier zijn wat luxe restaurants en pubs te vinden, maar het is vooral populair als er festivals of concerten worden gehouden. De grootste drukte heb ik hier meegemaakt tijdens Carnaval, voor sommigen misschien wel iets te druk.

Bekijk hier het overzicht van restaurants en café´s in de stad.
Bekijk hier het overzicht van bezienswaardigheden bij Las Canteras.