De stad

Vegueta

Kathedraal Santa Ana
De kathedraal van Santa Ana ligt aan het gelijknamige statige Santa Ana plein. Doorgaans is dit plein heel rustig. Er zijn genoeg bankjes om te genieten van de stilte en het zicht op de imposante kathedraal. Zelf heb ik niet zoveel met kerken/kathedralen, maar ik raad wel iedereen aan om in deze kathedraal de lift omhoog te nemen voor een geweldig uitzicht op de stad.

Huis van Columbus
De ´Casa de Colón´, oftewel het huis van Columbus is natuurlijk gericht op de ontdekkingsreizen van Columbus. Dit huis is niet letterlijk het huis waar hij heeft gewoond maar hij reisde wel veelvuldig via de Canarische eilanden op weg naar de nieuwe wereld. Het museum is gevestigd in een prachtig koloniaal pand met een mooie patio. De collectie is variërend van oude wereldkaarten tot pre-Colombiaanse opgravingen. Tip: maak een fantastische close-up foto van de twee felgekleurde huispapegaaien.

Museo Canario
Het Museo Canario geeft een uitgebreide uitleg over de geschiedenis van Gran Canaria. Het biedt een goed inzicht in de leefwijze van de oorspronkelijke bevolking. Het meest indrukwekkende is de zaal met mummies. Zoiets verwacht je misschien niet in zo´n degelijk museum, dus schrik niet!